Κωδικός: 9786180700664

Αρκάς: Η ζωή μετά (επίτομο)

SALE
Συγγραφέας: Αρκάς
Διαθέσιμο. Αποστολή σε 1-3 ημέρες.
Ποσότητα:
38,00 34,20  €

Αρκάς: Η ζωή μετά (επίτομο)

"Πες μου, άγγελε, γιατί αφήνετε τους ανθρώπους στην αγωνία και τον φόβο;" απορεί ο πρωταγωνιστής της σειράς, παροτρύνοντας να προσφερθούν επιτέλους στην ανθρωπότητα κάποιες ενδείξεις για τις μεταθανάτιες προοπτικές της. Αναπτύσσοντας το επιχείρημά του θανάτου, "καταναλώνουν όλη τους τη ζωή και στο τέλος, όταν πεθαίνουν, τους παίρνουν τα τέσσερα κοράκια και δεν έχουν ιδέα που τους πηγαίνουν". Για να δώσει την ευκαιρία, στον άγγελο, να βγάλει το συμπέρασμα ότι: "οι σοφοί δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα!".

Οι αναγνώστες του Αρκά όμως, σοφότεροι από τους σοφούς, μαθαίνουμε με κάθε λεπτομέρεια τις γραφειοκρατικές καθηλώσεις του παραδείσου, την πλήξη και την ευνοιοκρατία ή τους συμβιβασμούς του με στερεότυπα, όσο και τους φιλέρευνους πειραματισμούς στην κόλαση, για επινόηση νέων βασανιστηρίων! Όπως μαθαίνουμε, χάρη στα σκίτσα, ότι ο παράδεισος διαθέτει ειδυλλιακή ύπαιθρο, με διάσπαρτους κίονες και κυπαρίσσια, ενώ η κόλαση ζοφερές στοές και μεσαιωνικά σταυροθόλια. Κι αν συναιρούνται, έτσι, παγανισμός με ορθοδοξία και καθολικισμό, δεν είναι απορίας άξιο.

Ωστόσο, η ζωή πριν ανταγωνίζεται, ενίοτε, κορυφαίες στιγμές της ζωής μετά. Θυμάμαι το επιχείρημα που άκουσα κάποτε, ότι "αφού κανείς δεν ήρθε από τον άλλο κόσμο, να πει πως τίποτε δεν υπάρχει, άρα κάτι υπάρχει"! Με τον ίδιο συλλογισμό, αφού κανείς δεν έχει δει τον Αρκά, άρα ο Αρκάς υπάρχει! Κι όπως μετά τον Γαλιλλαίο η θρησκεία βρήκε τρόπο να συμβιβαστεί με την επιστήμη, δηλώνοντας ότι: "πρόθεση του Αγίου Πνεύματος δεν είναι να μας διδάξει πώς έχουν τα πράγματα στον ουρανό, μα πώς να πάμε σ΄ αυτόν", ο Αρκάς, χάρη στα εκφραστικά σκίτσα και το ευφορικό του χιούμορ, καταφέρνει να τα κάνει και τα δυο.

Πέτρος Μαρτινίδης


Περισσότερες πληροφορίες
Συγγραφέας: Αρκάς
Εικονογράφος: Αρκάς
Εκδόσεις: Πατάκης
Σελίδες: 552
Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό
Διαστάσεις: 17 x 24 εκ.


Δεν βρήκες αυτό που ψάχνεις; Πάτησε εδώ
To Top
(0) προϊόντα
Προϊόντα 0
Τελικό Σύνολο 0,00 €