Κωδικός: 9789601663579

Τα μυστικά του ουράνιου τόξου

SALE
Συγγραφέας: Συλλογικό Έργο
Διαθέσιμο. Αποστολή σε 1-3 ημέρες.
Ποσότητα:

Τα μυστικά του ουράνιου τόξου

Ένα πρόγραμμα παρέμβασης για την ενδυνάμωση των μικρών παιδιών απέναντι στη σχολική βία και στον εκφοβισμό. Το βιβλίο αυτό είναι αποτέλεσμα διεπιστημονικής προσέγγισης και συνεργασίας μεταξύ στελεχών της εκπαίδευσης και εκπαιδευτικών για τη διαχείριση συμπεριφορών σχολικής βίας σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και προτείνει συγκεκριμένες δραστηριότητες-παρεμβάσεις τις οποίες κάθε εκπαιδευτικός έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει στην πράξη με απλά και εύκολα υλικά.

Ο αναγνώστης θα συναντήσει –μεταξύ άλλων– στις σελίδες αυτού του βιβλίου:
– Tη φιλοσοφία και το όραμα ενός «σχολείου που προλαμβάνει και δημιουργεί» ενσωματώνοντας τις αρχές της πρόληψης και της αντιμετώπισης της σχολικής βίας στον στρατηγικό σχεδιασμό του.
– Μία σαφή περιγραφή των μορφών και των χαρακτηριστικών της ενδοσχολικής βίας.
– Tη συστημική προσέγγιση του φαινομένου, καθώς αυτό επηρεάζεται από το πολιτισμικό πλαίσιο και τις εκάστοτε κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες.
– Την αναλυτική περιγραφή του παρεμβατικού προγράμματος και των δεκαέξι παρεμβάσεων με σαφή αναφορά στη μεθοδολογία, στα υλικά και στο περιεχόμενο.


Περισσότερες πληροφορίες
Συγγραφέας: Θάνου Αγγελική Γ. ,Παραμυθιώτου Μαρκέλλα ,Μεσσάρης Διονύσης ,Σακελλαρίου Μίλτος ,Φοράδη Ευγενία ,Φρέρη Ρόζα ,Πάντζιου Αναστασία ,Παπατσίμπα Βασιλική
Εκδόσεις: Πατάκη
Σελίδες: 120
Διαστάσεις: 17 x 24
Βιβλίο εκπαιδευτικού χαρακτήρα

7,50 6,75  €

Δεν βρήκες αυτό που ψάχνεις; Πάτησε εδώ
To Top