Ξωτικό-παραδόσεις!
Κωδικός: 9786180306934

10 μέρες στην τρελογιαγιά

SALE
Συγγραφέας: Λώρη Κέζα
Διαθέσιμο. Αποστολή σε 1-3 ημέρες.
Ποσότητα:
10 μέρες στην τρελογιαγιά

Πανικός! Οι γονείς πρέπει να φύγουν για 10 μέρες. Πού θα μείνουν τα κορίτσια; Η Καρολίνα και η Βιργινία θέλουν να πάνε στη γιαγιά, οι γονείς ούτε που θέλουν να το σκέφτονται. Η γιαγιά είναι τρελοαμερικάνα, πρώην χίπισσα. Κάποτε έκανε τον γύρο της Ευρώπης με το μηχανάκι της. Ήταν μάλιστα στο Παρίσι τον Μάη του '68. Παντρεύτηκε έναν Έλληνα που πλούτισε στο Βελγικό Κονγκό. Χήρα πια, ζει σε αγρόκτημα στα Βίλια, έχει κανόνα της ζωής της το "απαγορεύεται το απαγορεύεται" και μαθαίνει αραβικά.
Όμως οι γονείς αναγκάζονται να στείλουν τα κορίτσια στην τρελογιαγιά. Εκεί στο αγρόκτημα θα κάνουν μια ακίνητη βόλτα με το παλιό μηχανάκι, θα χορέψουν χορό της κοιλιάς, θα στήσουν ινδιάνικη σκηνή, θα βρουν παλιές φωτογραφίες και, ναι, θα οργανώσουν ληστεία σε ζαχαροπλαστείο.
Η συζήτηση με τη γιαγιά καταλήγει πάντα στο ίδιο θέμα. Γιατί οι Αμερικάνοι περιφρονούν τους Ινδιάνους; Γιατί οι Γάλλοι θεωρούν χαζούς τους Αμερικάνους; Γιατί οι Έλληνες φοβούνται τους μετανάστες; Γιατί οι Βέλγοι φέρθηκαν βάρβαρα στην Αφρική; Γιατί οι Ιάπωνες τα κάνουν όλα ανάποδα; Τελικά, γιατί όλοι νομίζουν ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους;


Περισσότερες πληροφορίες
Συγγραφέας: Λώρη Κέζα
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Σελίδες: 144
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Από 10 ετών

11,00 9,90  €Δεν βρήκες αυτό που ψάχνεις; Πάτησε εδώ

Ξωτικό-παραδόσεις! Πάτησε εδώ
To Top