Κωδικός: 9789600443042

Η μπάλα της ζωής τους

SALE
Συγγραφέας: Χριστοδούλου Πάνος
Διαθέσιμο. Αποστολή σε 1-3 ημέρες.
Ποσότητα:

Η μπάλα της ζωής τους

Αν νομίζετε ότι οι μπάλες ποδοσφαίρου είναι άψυχα αντικείμενα, κάνετε μεγάλο λάθος!
Στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου «Το Σκληρό Φάουλ» ζει μια μπάλα… με προσωπικότητα και ανησυχίες, που αντιπαθεί ιδιαίτερα τους αλαζόνες και όσους κοροϊδεύουν τους αδύναμους. Για το λόγο αυτό βοηθά τον ατάλαντο νεαρό αθλητή Παντελή Χασογκόλη, τον οποίο όλοι στην ακαδημία περιγελούν για την ανικανότητά του στο ποδόσφαιρο. Χάρη στα κόλπα της μπάλας ο Παντελής αναδεικνύεται σε κορυφαίο σκόρερ!
Όμως, προς μεγάλη απογοήτευση της μπάλας, τα μυαλά του Παντελή παίρνουν αέρα. Η απογοήτευση αυτή γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν η μπάλα ανακαλύπτει τον τρομερό τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε, πράγμα το οποίο την οδηγεί στην απόφαση να εγκαταλείψει τα γήπεδα και να εξαφανιστεί. Αρχίζει τότε ένα περιπετειώδες ταξίδι, στη διάρκεια του οποίου θα γνωρίσει μερικούς παράξενους αλλά πολύ ξεχωριστούς ανθρώπους. Ανάμεσα σε αυτούς και οι λιγοστοί κάτοικοι ενός ακριτικού νησιού, που προκαλούν σε αγώνα την Μπαρχελώνα, τη διασημότερη ποδοσφαιρική ομάδα του πλανήτη. Κοντά τους η μπάλα θα μάθει πως αξίζει κανείς να υπάρχει, ακόμη και μέσα σε έναν άδικο κόσμο, και να αγωνίζεται για να τον κάνει καλύτερο.
Ένα βιβλίο που μιλά για την παιδική εργασία, το ρατσισμό, την ξενοφοβία, τη μετανάστευση, το σταρ σίστεμ του αθλητισμού, το ρόλο του μάρκετινγκ και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, το κυνήγι των στόχων και των ονείρων, και προσκαλεί τον αναγνώστη να προβληματιστεί, να εξερευνήσει και να διαμορφώσει τη δική του γνώμη.

Περισσότερες πληροφορίες
Συγγραφέας: Χριστοδούλου Πάνος
Εκδόσεις: Κέδρος
Σελίδες: 208
Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
Από 10 ετών

9,90 8,91  €Δεν βρήκες αυτό που ψάχνεις; Πάτησε εδώ
To Top